ClickCease

Despre Perlitul Expandat

Ce este perlitul

PERLITUL EXPANDAT, cunoscut și sub denumirea de “perlită”, este un material anorganic granular, natural, perfect uscat, steril, ecologic , extrem de ușor, excelent termoizolant, foarte stabil chimic, nedegradabil în timp, care nu arde și poate fi utilizat, la fel de eficient și fără niciun risc, atât la temperaturi obișnuite ale mediului ambiant, cât și în condiții deosebite, la temperaturi extreme, de minus 200oC sau plus 850oC.

Materia prima este roca perlitica naturala ( roca vulcanica solidificata in apa). Aceasta se concaseaza, se macina si se sorteaza pe fractii granulometrice.
Perlitul expandat este obtinut prin tratarea termica a rocii perlitice la aprox 1.000 C, in cuptoare speciale.
In timpul procesului de fabricatie, roca macinata curge, sub forma unui fir, intr-o flacara de gaz. La temperatura de aprox 1.000 C se produce, instantaneu, fenomenul de expandare, care consta in cresterea brusca, de 5 – 27 ori, a volumului granulelor.

In timpul procesului de expandare, umflarea granulelor este insotita si de spargerea partiala a acestora rezultand o distributie granulometrica cuprinsa intre 0 – 10 mm.
In ultima etapa de obtinere, perlitul expandat este sortat pe fractii granulometrice, obtinandu-se granule diverse sau pulberi.
Perlitul expandat poate fi utilizat IN VRAC dar si ca AGREGAT USOR, in mortare, sape, si betoane termoizolatoare, usoare si fonoizolante.

Domenii de utilizare

Construcții

În izolații, șape, plăci turnate

Horticultură

În substraturi pentru plante, ansambluri hidroponice, pe câmpuri

Filtrări

În instalații industriale de filtrare a diverselor substanțe lichide

Depoluări

În diminuarea poluării cu uleiuri sau substanțe uleioase

Criogenie

În situații care necesită rezistență la temperaturi scăzute

Refractare

În condiții de temperaturi înalte

Contact

Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebare sau nelămurire. Ne puteți contacta pe oricare din canalele de comunicație puse la dispoziție. Ne puteți comunica chiar de pe această pagină folosind formularul de contact de mai jos.

1210
Shopping Cart
Scroll to Top